Wednesday, August 3, 2016

Giveaway Chocolate + Pencarian Bloglist

Assalamualaikum korangg!

Arini nak join satu giveaway ni. Giveaway ni best sebab kita letak kata-kata hikmah yang motivate bukan saja diri kita sendiri malah pembaca yang lain.

Jom la korang, join!
klik je banner kalau nak join!
WORD yang saya selalu renung-renungkan berkaitan dengan kehidupan adalah KEMATIAN. Sedikit sebanyak boleh muhasabah diri yang selalu alpa dan lalai ni.

  1. SESUATU YANG PASTI


Dalam hidup ini, semua perkara boleh berubah.

Fikiran boleh berubah, cinta pun ada yang bertukar arah.

Kawan boleh jadi lawan, kesenganan boleh bertukar kesusahan, namun apa yang tidak akan berubah ialah semua orang pasti mati.

Tiap-tiap yang bernyawa akan merasakan KEMATIAN.

Kadang-kadang tazkirah yang panjang pun tak guna jugak, namun ziarah ke majlis kematian dan tanah perkuburan sudah memadai untuk melembutkan jiwa.

Kadang-kadang terlalu banyak berfikir dan berhujah, hanya menambah beban masalah. Mungkin apa yang perlu bagi jiwa ialah ziarah, membawa mata dan hati merenung kehidupan yang abadi.

Semoga bermanfaat untuk semua. Selamat bersegmen yer! Thanks sudi baca and follow belog yang tak seberapa ni. =)


xoxo,
bercakap dengan bintang

4 comments

August 3, 2016 at 11:15 PM

dd

August 4, 2016 at 12:51 AM

Good luck ^^

August 4, 2016 at 11:03 AM

Singgah sini..
http://kasihkuamani.blogspot.my/2016/08/2-giveaway-chocolate-pencarian-bloglist.html

August 8, 2016 at 9:17 PM

Salam. Hai! terima kasih jooin ya. Salam kenal!

Post a Comment