Monday, February 26, 2018

TUHAN PILIH SEBAB SAYANG

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 

Sungguh. Ujian pada yang layak.
Sama ada terima dengan tenang atau mengaku kalah tanpa juang.

Tuhan pilih sebab sayang. Hidup tanpa ujian ibarat bunga bunga kembang tak jadi. Nak bau harum, belum mekarnya. Nak terlihat cantik, gugur sebelum waktu.

Tuhan pilih sebab diri kita. Insan yang tak akan sempurna. Ada culas di mana mana. Ada lompong yang mahu Dia tutup. Lalu, didatangkan ujian pelbagai rupa.

Semoga Dia angkat segala rasa. Hadiahkan kita ketenangan dan bisa berlapang dada. Juga sisipkan kekuatan untuk memaafkan.

Kuat untuk kuat.

Tim, insan yang tak pernah sempurna.

4 comments

February 27, 2018 at 8:59 AM

setuju sangat! Thanks share. Btw, cantik sangat template baru ni :D

February 27, 2018 at 7:36 PM

setuju
dia pilih sebab dia tahu kita mampu hadapi ujian tu
In Sha Allah

February 27, 2018 at 7:41 PM

@farhanna jafri template lama la sis. xdan nak tukar. cuma aritu tukar background je sebab missing ape tah coding die.. hehe. blog ni pun kadang-kadang berhabuk. sejak tukar blog baru, followers pun kurang. haha!

February 27, 2018 at 7:43 PM

@Hans thanks bro. bila fikir balik ape jadi kat kite ni, sbnrnya Allah nak uji, kita ni selalu lupa kat DIA. Allah syg sebabtu die ingatkan kite dengan menurunkan ujian and dugaan dalam hidup kita.

Post a Comment