Monday, November 13, 2017

Aku je salah! Aku je jahat! Aku je buruk! Aku je tak baik!

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 


Assalammualaikum wbt semua.

Hello November!
Dah nak abis dah pun bulan ni.
Aku pun tak tahu nak post apa kat entry kali ni. Still takde kekuatan untuk menaip. By the way, aku baru je dipindahkan ke tempat yang baru sejak 1 November yang lepas. Ermm, tak perlu kot nak share benda tu, lambat laun aku story jugak nanti eh.

Ekceli aku memang takde masa nak update entry dah skang ni, nak bukak blog, nak surf internet macam dulu-dulu. Evem handphone pun aku dah jarang nk pegang dah. Sorry ye kawan-kawan, banyak grup dah aku left. Ade yang tinggal pun tak terlayan.  Ade 2 grup tu pulak aku kene removed. Hahaha! sebabk tak aktif kot. Yang msg personal pun aku mintak maaf sebab kadang sempat baca je, nk reply asyik lupe. Kadang tu sblm tido baru baca, tu pun sampai terlelap tak tereply sampai sudah. Sejak lapor diri ari tu, aku balik lewat je dari ofiz. paling awal balik pukul 6. awal sangat kan..? dan paling lewat baru pukul 11 malam. Tak pecah rekod kat Kapit lagi tu... hahaha.. yang pecah rekod nya aku sini xbrp klua makan, kat kapit ade la jugak sekali dua g keluar makan sebab depan opis dekat je ngan kedai. Kat sini kene pakai kete, haaa lebih kurang la perangai aku kat Mukah sebelum ni. So dalam 2 bahagian tu jugak dah berapa kali admit hospital. hahahah! memang malang la nasib ko tim. Tak tahu la kat tempat baru ni ade ke tak warded. Takpun *a*i terus kot. erkk...

Petang ni dapat pulak makluman last minit kene gi kuching pulak. Alahai penat nye Allah je tahu kot. Kenape laaa dugaan hidup aku tak pernah habis ni ek.. Lagi besar cabaran kat tempat baru ni. alahaii.

by the way jugak, maybe lepas ni, belog ni aku tutup je. Kalau dulu aku tutup Sebab SHM. Tapi kali ni, aku tutup sebab seseorang yang pernah aku sayang teramat sangat. Sayang lagi sampai sekarang. Ok aku panggil dia GIM. Tapi entah la, perasan bodoh aku ni je la kot cakap pasal sayang ni. aku ni buta hati, buta perasaan. AKu ni kawan yang jahat tak tahu kenang budi tak tahu hargai erti persahabatan dan apa je la yang buruk buruk tu. Bagi jela kat aku. AKu tahu semua dah. Semua yang dia luah kat cik Bulan. Takpe, orang kata luahan tu benar-benar belaka. Maksudnya tulus dari hati. So memang betul la aku ni jahat kat mata awak kan beb. Sorry la eh walaupun sorry tu xde nilai kata mata awak.

Penat beb nak pikir hati dan perasaan orang je. Aku dah tak tahu luah kat mana. Pendam je la ek.. Dia pun nak pedulikan aku buat ape, dia ada kehidupan dia sendiri kot. Macam-macam dah dia sebut pasal aku. hmm ntah la.. jahat sangat la aku ni kot kat mata semua orang. Aritu baru nak ajak borak, tapi tuduhan dan cacian melulu. OK, xjadi. Pedas beb. Sakit lagi daripada kene pisau semalam. pastu masa birthday aku nak wish, nak VC nak hangout lama-lama, tak jadi. Macam-macam aku tengok. Takpe, dah bahagia kan. So, go ahead beb. Aku taknak ganggu sebabtu aku diam. Aku terpaksa cakap yang encik Z ada kat sini. Tapi.. aku dah dapat tahu awal ko dgn mdm SHM dah together gether. So, nak cakap ape...? nak cakap xde..? hiking sama2, makan sushi sama2, running sama2, tengok movie sama2, celebrate brthday sama-sama. Erk sejak bila die hiking ek..? ke terpaksa ikut minat.. Huhuhu. ke sebab aku..? Sebab aku hiking aku join running die nak jugak supaya tak kene R****S..? huhuh.. Ok, enough. aku dah nampak semua tu. Walaupun ko kate aku cuma tengok luaran. But atleast ade kan sama-sama daripada aku ni masih terkapai-kapai.. Takpe, malas nk sebut. Aku still salah n jahat kat mata awak beb. Ni cuma luahan aku je, nak dengar ke tak nak terpulang. Aku just borak dengan bintang-bintang aku je. OK now dia win. and awak pun win..! Win sebab dah pernah mainkan perasaan aku beb. So now siapa yang buat siapa sekarang ni ek..? huh, malas pikir dah. AKu je salah.

Oklah, entry kali ni aku tak berapa kuat tapi nak jugak meluah. Tak luah kang nangis je memanjang. Pikir je samapi mimpi mimpi. Macam bodoh pulak aku ni ha. Pasni nak setel keje dulu pastu aku balik. Balik dengan hampa dan dengan satu perasaan yang maha KOSONG.

p/s : tengah menaip entry ni member suruh cek pulak result exam PTD. Ok fine, aku GAGAL lagi. Lagi takde mood nak type entry.

Ok bai, assalammualaikum.